Kaviwaar?

Kaviaar is niet iets wat je dagelijks op het boodschappenlijstje hebt staan.
Zelfs voor de meest enthousiaste liefhebber blijft het een feestje dat je niet wekelijks, of zelfs maandelijks viert.

imperialcaviar
Op een gegeven moment verzin je het.
Kaviaar! …maar waar?

Kaviaar vind je niet op de hoek van de straat, dus je moet ervoor gaan shoppen. De eerste stap zal ongetwijfeld het internet zijn en daar zie je vervolgens door de bomen het bos niet meer. Wat nu?
Lastig! Goede informatie is moeilijk te vinden. Veel is onjuist, gechargeerd of sensatie gericht. En dan de online winkels? Welke zijn goed en welke verkopen leugens en troep? Veel valkuilen waar een goedwillende, maar onwetende nieuwkomer in kan vallen.
Ik ga niet op de name and shame toer, maar als ik zeg dat goedkope kaviaar niet bestaat, moet dat voldoende zijn. Stink er niet in! Je krijgt niet wat je bestelt, vaak is het niet eens kaviaar! Doe het niet!

Betrouwbare adressen vind je op mijn Handige links pagina. De lijst is nog niet compleet, maar ik ben voorzichtig met het toevoegen van nieuwe adressen. Ik wil 100% zeker zijn dat ik niemand een verkeerde kant uitstuur.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar zaken waar je ook in persoon welkom bent, een ouderwetse winkel met een deur. Daar waar iemand je welkom heet (en soms zelfs de hand schudt!) en je vragen beantwoordt. Persoonlijk contact en goede service vind ik prettig.

Bij deze winkels kan je doorgaans ook online bestellen en dat is prima!
(maar ga ook eens bij ze langs, dat is bijna altijd de moeite waard!)

Plan online bestellingen goed, zorg dat je thuis bent wanneer het geleverd wordt. Ik moet er niet aan denken dat mijn kaviaar een weekend in een warm postkantoor ligt te sudderen.
Ook al wordt de kaviaar gekoeld en goed verpakt verzonden. Zo’n verpakking heeft beperkingen. Zeker als het hoog zomer is.

Kaviaar kopen bij een viswinkel of traiteur?
Wees voorzichtig! Ook al verkopen ze goede kwaliteit van een vertrouwde leverancier, soms ontbreekt het daar aan kennis en is de kaviaar niet goed gekoeld. Verzeker jezelf van hun vakmanschap en check de houdbaarheidsdatum op het CITES label.

Tip: Als je naar een winkel gaat…neem een klein koelboxje mee!

steurpetit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s