Introductie

Even kennis maken!

Deze blog zal gelezen worden door mensen die geen idee hebben wie ik ben, dus laat ik mij even vluchtig voorstellen. Mijn naam is Robin Lous, ik ben 55 jaar oud en getrouwd met Michelle. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Gall & Gall. Ik woon en werk in Den Haag.

Boven alles ben ik een levensgenieter… of in ieder geval doe ik verwoede pogingen om te genieten van wat ik waardevol vind. Lekker eten en drinken staan bij mij behoorlijk hoog op de lijst van zaken die mij boeien. Er is natuurlijk meer, maar om het bij het relevante te houden. Eten en drinken dus.

bouilklein
Bouillabaisse in Marseille

Ik ben wars van het oer Hollandse “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Deze vreemde calvinistische instelling heb ik nooit begrepen. In mijn ogen een onbegrijpelijke redenatie om vooral geen leuk leven te leiden! Doe vooral gek en maak er iets moois van.
En dan hoor ik nu de zuurpruimen zeggen: “ja, leuk, maar dat kost dus geld”.
Dat is natuurlijk waar en toegegeven. Wij zijn tweeverdieners, geen kinderen, huis in een goede tijd gekocht met een hypotheek zonder stress, dus dan kan ook wel wat.
Maar om met Simmel te spreken: “Het kan niet altijd kaviaar zijn” (goed boek trouwens). Helemaal waar! De put heeft altijd een bodem, ook voor ons.

Doch, genieten hoeft niet duur te zijn, maar af en toe: doe eens gek! En om gelijk maar een voorbeeld te noemen van heel gek doen….
Een “shot” kaviaar van top kwaliteit, 10 gram uitstekende (en verantwoorde) Oscietra kost rond de 20 euro, dus ik probeer niemand richting de afgrond van een bankroet te praten.

Enig snobisme kan mij waarschijnlijk niet ontzegd worden, maar vreemd genoeg ben ik verder relatief “zuinig in gebruik”, net als mijn Renault Twingo.

Voordat ik verder ga; als iets mij interesseert, dan ga ik heel ver om er meer van te weten te komen. Dat geldt voor wijn (mijn passie en vak), maar ook voor bijvoorbeeld Jamón Ibérico de Bellota … en dus ook voor kaviaar.
Relativerend: er gaat voor mij weinig boven een slavink met spruitjes!

Veel leesplezier!

Robin

steurpetit

Een gedachte over “Introductie

  1. Hi Robin,

    Afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier je verschillende blogposts over kaviaar gelezen! Nou keek ik rond op je blog, maar kon helaas geen contactgegevens vinden. Ik zou graag in contact met je willen komen.

    Groet, Resul

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s